Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- ½ ţelină
- 1 praz
- 1 ceapă
- 1/2 varză mică
- o mână de mazăre
- 1 salată mică
- 1/2 lingură unt
- 1/2 linguriţă zahăr
- sare
- 2 l zeamă de carne
Mod de preparare:
Se taie fin ca tăiţeii tot zarzavatul. Se amestecă totul cu mâna după ce s-a adăugat un praf de sare şizahărul pisat. Se pun într-o cratiţă cu 1/2 lingură de unt şi se înăbuşă la foc potrivit. Se amestecă cu o
lingură, ca să nu se ardă, însă încet să nu se sfărâme.
Separat se fierbe varza tăiată fin. Când zarzavatul a început să se moaie, se toarnă deasupra zeama de supă,
astfel încât să fie bine acoperit. Se adaugă varza fiartă şi scursă, puţină mazăre boabe verde şi câteva
frunze de salată verde. Când totul este bine fiert, se adaugă restul de supă, se lasă să dea împreună un
clocot şi se serveşte.
Pofta buna!
hhhmmmm, ma uit la poza si aproape ca ii simt gustul si aroma unica si delicioasa, merge pe vremea rece de afara :)
RăspundețiȘtergere