Ingrediente :
- 750 g carne
- 400 g ciuperci
- 1 lingură unt sau untură
- 1 linguriţă făină
- 1 păhărel vin
- 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă
- 1 linguriţă bulion
- 1 ceapă mică, sare
Modul de preparare:
Se taie camea de viţel în bucăţele potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o lingură de
unt sau de untură şi o ceapă tăiată mărunt. Se spală ciupercile şi se taie în feliuţe subţiri. Când carnea este
bine rumenită, se pun ciupercile şi se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până ce încep să piardă din
umezeală. Se presară cu făină şi se amestecă din când în când cu lingura la foc potrivit, până ce începe şi
făina să se îngălbenească. Se toarnă vinul şi zeama de carne, în care s-a amestecat o lingură de bulion de
roşii. Se potriveşte de sare. Se acoperă, se dă la cuptor, se ţine să fiarbă la foc potrivit.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu