TORT DE CACAO

retetea tort

Ingrediente :

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 75 g făină
  • 50 g cacao
  • unt pentru uns forma
  • cremă de ciocolată

Modul de preparare:

Daca tot este inceput de săptămână de ce sa nu incepem cu o reteta care ne va indulci ziua de luni.
Se bat într-un căzănel ouăle întregi cu zahărul până ce volumul lor creşte simţitor. Se bat apoi alternativ pe
maşină şi la rece, de trei ori. Se adaugă făina proaspăt cernută, amestecată cu cacao. Se coace la foc mic,
într-o formă unsă cu unt şi presărată cu făină. După ce s-a răcit, se taie în trei felii egal de groase. Se
stropesc feliile cu sirop amestecat cu puţin rom. Între felii se pune cremă de ciocolată. Se glasează cu
ciocolată, iar deasupra se decorează cu fructe zaharisite sau cu puţină cremă turnată prin cornet.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu