Ingrediente:
- 1,500 kg roşii
- 3 linguri orez
- 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână
- 2 l zeamă de carne sau apă
- sare
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Va voi prezenta modul de preparare pentru supa de rosii care este indicata si persoanele care sunt la dieta.Se pun într-o oală roşiile spălate şi tăiate bucăţi, cu puţină sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit în
apa pe care o lasă singure. Când s-au muiat bine, se trec prin sită şi se subţiază cu zeamă de carne sau cu
zeamă în care a fiert zarzavat. Se pune zahărul, orezul şi se lasă să fiarbă bine, se potriveşte de sare.
Înainte de a fi servită, se drege supa cu un gălbenuş şi cu două linguri de smântână. Este foarte gustoasă şi
rece. În acest caz, zeama de supă cu care se subţiază trebuie bine curăţată de grăsime.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu