Ingrediente:
- 350 g miere
- 350 g făină
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- un vârf de linguriţă de scorţişoară
- un vârf de linguriţă de cuişoare
- 1 lingură rom
- 1 lingură ulei
- 3/4 pahar de nuci
- unt sau ulei pentru uns tava.
Mod de preparare:
Se pune mierea în vasul în care se va pregăti compoziţia şi se amestecă pe marginea maşinii până semoaie. Se dă la o parte, se pune zahărul, făina cernută, câte puţin odată. şi după ce s-a mai răcorit, ouăle
întregi, pe rând. Se freacă totul bine, se mai adaugă bicarbonatul proaspăt cernut, apoi cuişoare şi
scortişoară pisată, rom, ulei şi nuci curăţite, nesfărâmate. Se unge o tavă cu unt, se toarnă compoziţia, se
pun deasupra bucăţi de nucă şi se coace la foc potrivit.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu