TURTA DULCE

RETETA TURTA DULCE

Ingrediente:

  • 350 g miere
  • 350 g făină
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • un vârf de linguriţă de scorţişoară
  • un vârf de linguriţă de cuişoare
  • 1 lingură rom
  • 1 lingură ulei
  • 3/4 pahar de nuci
  • unt sau ulei pentru uns tava.

Mod de preparare:

Se pune mierea în vasul în care se va pregăti compoziţia şi se amestecă pe marginea maşinii până se
moaie. Se dă la o parte, se pune zahărul, făina cernută, câte puţin odată. şi după ce s-a mai răcorit, ouăle
întregi, pe rând. Se freacă totul bine, se mai adaugă bicarbonatul proaspăt cernut, apoi cuişoare şi
scortişoară pisată, rom, ulei şi nuci curăţite, nesfărâmate. Se unge o tavă cu unt, se toarnă compoziţia, se
pun deasupra bucăţi de nucă şi se coace la foc potrivit.
Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu