SARMALE CU FOI DE VITA

RETETA CULINARA PENTRU SARMALE

Ingrediente :

  • 250 g foi de viţă
  • o ceaşcă de smântână
  • 750 g carne macră
  • 1 felie pâine
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 100 g untură
  • sare
  • piper
  • mărar tocat
  • 1 crenguţă mică de cimbru
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri bulion
  • 1l borş

Modul de preparare:

Se opăresc frunzele şi se fac apoi sarmale la fel ca sarmalele de varză, de preferinţă din carne de miel sau
de viţel. Se aşază în cratiţă, se adaugă untură şi puţină apă şi se lasă să fiarbă. Când sunt
aproape gata, se toamă 2—3 linguri de borş amestecăt cu puţin bulion de roşii, se potrivesc de sare şi se
dau o jumătate de oră la cuptor (borşul nu se pune de la început, deoarece întăreşte frunzele de viţă care
devin neplăcute la mâncat). Se servesc la masă cu smântână sau cu iaurt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu