CIORBA DE BURTA


reteta ciorba

Ingrediente :

  • 4 1 apă
  • 1 kg burtă
  • 1 picior de viţel
  • zarzavat de supă
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe piper
  • 2 linguri oţet
  • 2 gălbenuşuri
  • sare

Modul de preparare:


Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la
fiert în apă cu sare, cu un morcov, un pătrunjel şi o ceapă întreagă, foi de dafin, boabe de piper. Se lasă să
fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate burta şi după ce s-a răcorit, se taie în formă de tăiţei mai groşi, de
asemenea şi carnea de pe picior. Se pun într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea
câteva clocote. Se bat gălbenuşurile cu două linguri de oţet de vin sau o jumătate de lămâie şi se amestecă
încet cu zeama din oală. Se serveşte fără să se mai pună pe foc.

Un comentariu:

  1. super buna si gustoasa, sanatoasa, apetisanta...numai buna de pregatit in familie, imi place cum a iesit si culoarea specifica retetei :)

    RăspundețiȘtergere