Ingrediente :
- 4 1 apă
- 1 kg burtă
- 1 picior de viţel
- zarzavat de supă
- 2 foi de dafin
- 10 boabe piper
- 2 linguri oţet
- 2 gălbenuşuri
- sare
Modul de preparare:
Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la
fiert în apă cu sare, cu un morcov, un pătrunjel şi o ceapă întreagă, foi de dafin, boabe de piper. Se lasă să
fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate burta şi după ce s-a răcorit, se taie în formă de tăiţei mai groşi, de
asemenea şi carnea de pe picior. Se pun într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea
câteva clocote. Se bat gălbenuşurile cu două linguri de oţet de vin sau o jumătate de lămâie şi se amestecă
încet cu zeama din oală. Se serveşte fără să se mai pună pe foc.
fiert în apă cu sare, cu un morcov, un pătrunjel şi o ceapă întreagă, foi de dafin, boabe de piper. Se lasă să
fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate burta şi după ce s-a răcorit, se taie în formă de tăiţei mai groşi, de
asemenea şi carnea de pe picior. Se pun într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea
câteva clocote. Se bat gălbenuşurile cu două linguri de oţet de vin sau o jumătate de lămâie şi se amestecă
încet cu zeama din oală. Se serveşte fără să se mai pună pe foc.
super buna si gustoasa, sanatoasa, apetisanta...numai buna de pregatit in familie, imi place cum a iesit si culoarea specifica retetei :)
RăspundețiȘtergere