Ingrediente :
- 1,5 l apă
- 1 l borş
- 1 pui mijlociu
- zarzavat
- 3 linguri orez verdeaţă
- cozi de ceapă verde
- 2 roşii
- sare
- 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână
Modul de preparare:
In randurile urmatoare voi prezenta o reteta culinara care nu poate lipsi din bucataria noastra.Într-o oală cu apă clocotită se pun la fiert un morcov, o rădăcină de pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt.
Când zarzavatul începe să fiarbă, se adaugă puiul tăiat bucăţi, labele, capul, pipota şi ficatul. Se pune sare.
Se ia spuma, se adaugă orezul ales şi spălat, borşul fiert separat şi strecurat, cozile de ceapă verde, mărar şi
pătrunjel tăiate fin şi roşiile tăiate bucăţi şi fără seminţe. Înainte de a servi, se drege în castron cu un
gălbenuş şi cu două linguri de smântână.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu