SOS DE CIUPERCI CU SMANTANA


reteta culinara

Ingrediente:

  • 250 g ciuperci
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură făinâ
  • 1 ceaşcă zeamă de carne
  • 2 linguri smântână
  • pătrunjel
  • sare

Mod de preparare:

O reteta culinara foarte gustoasa dar si sanatoasa.
Se spală şi se taie ciupercile în felii subţiri. Se înăbuşă pe foc cu 1/2 lingură de unt. Se face un rântaş alb,
din 1/2 lingură de unt şi o lingură de făină. Se stinge cu zeamă de carne. Se adaugă ciupercile înăbuşite,
sare şi puţin pătrunjel tocat fin. Se lasă să fiarbă amestecând din când în când. Dacă sosul este prea gros,
se mai adaugă zeamă de carne. Se ia cu o Iingură pieliţa ce se formează la suprafaţă. Se adaugă smântâna
şi se lasă să dea un clocot, dar la foc mic, pentru ca să nu se taie smântâna.
Va doresc pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu