Ingrediente:
- 2 l apă
- 1 l borş
- 1 kg carne de miel
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 ceapă
- verdeaţă
- cozi de ceapă verde
- sare
- 3 linguri orez
- 1 gălbenuş
- 2 Iinguri de smântână.
Mod de preparare:
Ciorba de miel este foarte sănătoas si bogat în vitamina E, ciorba de miel nu trebuie să lipsească de la masa de prânz în perioada Sărbătorilor Pascale.
Se fierb în apă cu sare capul şi bucăţi de carne de miel. După ce dă în clocot, se ia spuma şi se adaugă: un
morcov, un pătrunjel şi o ceapă mică tăiate mărunt. Când sunt fierte, se toarnă borşul fiert separat şi
strecurat, şi se adaugă o frunză de pătrunjel, cozi de ceapă verde tăiate fin şi 2—3 linguri de orez ales şi
spălat. Se lasă să fiarbă orezul, se gustă de acru şi se drege în castron cu un gălbenuş şi două linguri de
smântână. În loc de orez se pot pune găluşte preparate în felul următor: se freacă o lingură de unt sau de
unturâ cu un ou, bine, până se face ca o cremă. Se pune sare şi se adaugă făină până ce compoziţia devine
ca o smântână groasă. Se iau cu o linguriţă şi se dă drumul găluştelor în ciorbă, când clocoteşte. Se fierb
un sfert de oră.
Pofta buna!
Se fierb în apă cu sare capul şi bucăţi de carne de miel. După ce dă în clocot, se ia spuma şi se adaugă: un
morcov, un pătrunjel şi o ceapă mică tăiate mărunt. Când sunt fierte, se toarnă borşul fiert separat şi
strecurat, şi se adaugă o frunză de pătrunjel, cozi de ceapă verde tăiate fin şi 2—3 linguri de orez ales şi
spălat. Se lasă să fiarbă orezul, se gustă de acru şi se drege în castron cu un gălbenuş şi două linguri de
smântână. În loc de orez se pot pune găluşte preparate în felul următor: se freacă o lingură de unt sau de
unturâ cu un ou, bine, până se face ca o cremă. Se pune sare şi se adaugă făină până ce compoziţia devine
ca o smântână groasă. Se iau cu o linguriţă şi se dă drumul găluştelor în ciorbă, când clocoteşte. Se fierb
un sfert de oră.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu