SUPA CU GALUSTE DE GRIS

gris

Ingrediente:

  • Găluştele: 1 Iingură unt sau untură
  • 1 ou
  • 4 linguri griş
  • sare

Mod de preparare:

Se freacă oul cu o lingură rasă de unt sau de untură, până se face ca o cremă. Se pune grişul câte puţin şi
sare. Pasta trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase.
Se strecoară supa într-o cratiţă destul de mare, astfel încât găluştele să nu se atingă între ele şi să se
sfărâme. Când supa clocoteşte, se ia cu o linguriţă din pasta de griş şi se dă drumul în supă. Se acoperă
cratiţa şi se lasă să fiarbă ia foc mic. În douăzeci de minute sunt fierte. Când sunt gata, se iau cu lingura de
spumuit, se pun în castron cu grijă să nu se sfărâme şi se strecoară deasupra supa în care au fiert, adăugând
şi restul de zeamă care a fost ţinut la cald.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu