Ingrediente:
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 100 g pesmet 1/2 kg vişine
- unt pentru uns forma
Preparare:
Se spală şi se scot sâmburii la 1/2 kg vişine. Se pun în sita de macaroane şi se lasă să se scurgă de zeamă.Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce cresc ca o spumă. Se pune bicarbonatul, cele cinci albuşuri
bătute spumă, pesmetul fin cernut şi la urmă vişinile. Se pregăteşte din vreme o formă unsă cu unt şi
presărată cu făină. Se toarnă compoziţia şi se coace la foc mic. După ce s-a mai răcorit, se taie şi se scoate
din formă. În loc de 100 g de pesmet se pot întrebuinţa 50 g pesmet şi 50 g făină, sau 25 g pesmet, 50 g
nuci pisate şi 25 g făină.
oare cui nu ii place o prajitura cu visine, atat de delicioasa, cremoasa, pufoasa, proaspata si naturala...:D
RăspundețiȘtergere