Ingrediente:
- 2 kg carne de miel
- 1 lingură untură
- sare
Mod de preparare:
Se spală carnea de miel, se dă sare şi se lasă să stea o jumătate de oră. Se aşază într-o tavă, cu spatele însus. Se dă la cuptor, la început la foc moale. Se unge din timp în timp cu grăsime. La sfârşit se întăreşte
focul şi nu se mai atinge, ca să se rumenească frumos şi să se întărească bine coaja. Se taie repede pe fund
de lemn şi se aşază bucăţile pe farfurie. Sosul care a rămas în tavă se curăţă de grăsime, se pune să fiarbă
cu o lingură de apă, amestecând pentru ca să se ia rumeneala de pe fund. Se trece prin sită şi se serveşte
separat. Nu se toamă peste friptură, pentru ca să nu se moaie coaja. Se serveşte cu cartofi prăjiţi şi cu
salată verde.
a iesit superb si are o culoare frumoasa si vie asa cum trebuie sa o aibe, cat despre gust trebuie sa aflu doar pregatind reteta :)
RăspundețiȘtergere