MANCARE DE PUI CU MASLINE

pui cu masline

Ingrediente:

  • 1 pui mare
  • 2 linguri ulei
  • 4 felii de pâine
  • 4 roşii
  • 150 g ciuperci
  • 100 g măsline
  • 1 linguriţă făină
  • 1 căţel usturoi
  • 1 păhărel de vin
  • sare.

Mod de preparare:

Se taie puiul în bucăţi potrivite. Se sărează şi se prăjeşte în ulei. Se scoate într-o cratiţă şi se ţine la
cald. În uleiul în care s-au rumenit bucăţile de pui, se prăjeşte pâinea tăiată în cuburi mici egale. Se
păstrează şi acestea la cald, în aceeaşi tigaie se pun roşiile curăţite de pieliţe şi de seminţe, făina şi un
căţel de usturoi bine sfărâmat. Când roşiile încep să scadă, se adaugă vinul şi tot atâta zeamă în care
au fiert ciupercile. Se face un sos potrivit de scăzut, se gustă de sărat. Se pun în cratiţa cu puiul
ciupercile fierte şi bine scăzute şi măslinele spălate şi de asemenea fierte câteva minute în apă şi
înăbuşite. Deasupra se toarnă sosul, se ţine pe marginea maşinii până ce se încălzeşte, fără să fiarbă.
Se aşază mâncarea în farfurie, iar împrejur se pun cuburile mici de pâine prăjită.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu