CIORBA GRECEASCA

ciorba

Ingrediente 


Maruntaie si carne din spate , cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare, morcov, patrunjel, telina(cca 300 g), oceapa de marime mijlocie, 30 g orez, o lamiie, un galbenus, 100 ml smintina sau 200 ml iaurt, patrunjel, sare.

Mod de preparare


Carnea , taiata in bucatele , se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa stea 15 minute deoparte, ca sa treaca in apa cit mai multe substante hranitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc.Cind clocoteste, se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pina cind se moaie bine toate si apoi se strecoara.Se pune orezul, amestecind bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si se fierbe 20 minute.In supa se adauga carnea (fara zarzavaturi), completind pina la 2 l apa, daca a scazut si se adauga o lingurita cu virf de "Vegeta", lasind sa mai fiarba citeva clocote.Se ia apoi de pe foc, se potriveste gustul cu sare si zeama de lamiie (specificul ei) si se drege cu galbenus si smintina sau iaurt.Pentru aroma, se pune patrunjel taiat marunt.


Un comentariu:

  1. desi nu am apucat sa o degust imi place cum arata si sigur e foarte buna si gustoasa, sanatoasa si cu o aroma unica :)

    RăspundețiȘtergere