Ingrediente
- 150-200 fasole boabe
- morcov
- patrunjel
- o ceapa medie
- un ardei gras
- 2 rosii
- 150 g sfecla rosie
- bors (zeama de castraveti, suc de rosii sau otet, zeama sau sare de lamiie)
- leustean
- telina
- sare
Mod de preparare
Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole. Cind fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa. Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt. Ciorba va avea culoarea roz. Se poate consuma si rece. Si in acest caz, fasolea se poate fierbe in oala sub presiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cind da in clocot, se adauga celelalte ingrediente.
Se schimba o singura data apa la fasole????
RăspundețiȘtergerece poate fi mai bun si gustos in acest moment al lunii decat o ciorba sanatoasa de fasole ca la mama acasa :D
RăspundețiȘtergere