Ingrediente:
- 2 scrumbii mijlocii
- 2 cepe
- 1 morcov mic
- boabe de piper
- boabe de muştar
- 1 frunză de dafin
- cîteva măsline
- 5 linguri ulei
- 2 îinguri oţet
Mod de preparare:
Se aleg scrumbii sărate, cu lapţi. Se ţin 24 ore în apă ca să se desăreze, schimbând apa odată sau de douăori. Se curăţă, se scoate şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază rânduri într-un borcan, alternând bucăţile de
scrumbie cu felii de ceapă şi cu felii de morcov tăiate subţire. Se adaugă măslinele puţin fierte, boabele de
piper, boabele de muştar, frunza de dafin. Peste acestea se toarnă următorul sos: se freacă bine lapţii întrun
castron, se pune ulei, puţin câte puţin, şi se subţie cu oţet până se face un sos albicios. Deasupra se
toarnă de un deget ulei, se leagă borcanul şi se lasă 5-6 zile să se marineze.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu