Ingrediente
1 kg peste, 250 g maioneza, o ceapa verde sau o lingurita de ceapa rasa.Maioneza:2 galbenusuroi crude, un galbenus fiert, 500 ml untdelemn, lamiie, mustar, sare.
Mod de preparare
Pestele (fara oase prea multe) se fierbe.Dupa ce se scoate de pe oase, carnea se taie in cubulete; se adauga ceapa verde, taiata marunt, impreuna cu frunzele verzi sau o lingurita cu virf cu ceapa rasa fin, iar pentru gust mai picant, un castravete acru, ras prin razatoarea cu gauri mici si scurs de zeama.Toate ingredientele se amesteca cu maioneza, dupa ce i s-a dat gust mai picant, cu sare, zeama de lamiie si mustar.Salata se aranjeaza pe platou, se niveleaza cu cutitul inoxidabil si se orneaza cu felii de oua fierte tari, masline in forma de stea, gogosari etc., si patrunjel taiat marunt.
Excelenta reteta! Eu prefer, din comoditate, sa folosesc peste din conserva, in suc propriu!
RăspundețiȘtergerehhmmm, cat de bine arata combinatia de culori si ingrediente, trebuie degustat neaparat...sa trec la fapte si sper sa iasa la fel de bun :)
RăspundețiȘtergere