Ingrediente
500 g faina, 200 g miere, 100 g zahar, 100 g unt, un ou, un galbenus, 100 ml lapte, o lingurita scortisoara macinata, un virf de lingurita cuisoare macinate, o lingurita cu virf amoniac carbonic; Glazura: un albus, 200 g zahar pudra, 50 ml zeama lamiie.
Mod de preparare
Mierea se cintareste direct in castron, adaugind toate ingredientele indicate si la urma, faina cu amoniacul. Se amesteca toate, apoi se framinta cu mina 2-3 minute. Aluatul se lasa la rece 2-3 ore sau de seara pina dimineata, acoperit ca sa nu prinda crusta. Se ia din aluat cite o bucata si pe masa presarata cu faina. I se da forma de sul cu diametrul de 2 cm, care, apoi, se taie in bucati de 2 cm. Bucatile se ruleaza intre palme, formindu-se bile, care se asaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele, deoarece vor creste la copt. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit inainte la foc mijlociu si se coc circa 30 minutem focul reducindu-se imediat la submijlociu, fara sa se deschida cuptorul 20 minute. Din cauza mierii, se rumenesc mai mult si se intaresc. Pe masura ce se coc, se asaza intr-o cratita de 4-5 l. Cind toti biscuitii sint copti, se desarta peste ei, in mai multe locuri, glazura, adunindu-se bine de pe vas cu lopatica de plastic. Cratita se prinde, apoi, de toarte, se salta in sus pentru ca biscuitii rasturnindu-se sa se unga pe toate fetele cu glazura. Dupa aceea, biscuitii se asaza pe baza lor, pe o foaie de nailon, lasindu-se 3-4 ore, pina cind se usuca glazura. Se pot pastra in cutie de metal inchisa sau in punga de nailon.
Buna ziua!
RăspundețiȘtergereDaca doriti sa faceti schimb de link cu acest site, va rugam sa ne adaugati la blogroll folosind urmatoarele date:
Nume:
Retete Culinare Online
Link:
http://reteteculinarenoi.ro/ dupa care sa ne lasati un comentariu aici cu numele blogului dvs si link-ul.
Metoda aceasta este una de promovare reciproca prin asocierea de link-continut.
Mentionez faptul ca siteul are rank 3, ceea ce insemna o nota buna din partea google si va poate fi de folos mai ales in cazul in care blogul dvs nu are rank mai mare sau deloc.
Asteptam raspunsul dumneavoastra. Multumim!
Salutare,
RăspundețiȘtergereAi un Blog foarte frumos! Iti urmaresc atenta post-urile de pe blog de ceva vreme. Imi place cum scrii, ma inspira! Asta m-a determinat sa-mi deschid si eu un Blog. Mi-ar face placere sa intru si eu in comunitatea voastra cu o tematica cel putin indrazneata. Incerc sa astern cuvintele intr-un mod cat mai savuros pe: http://delicii-masaj-erotic.blogspot.com/
Te invit sa facem schimb de link-uri in Blogrol. Asta daca iti place desigur cum scriu.
Eu sunt la inceput dar sper ca vom fi prieteni pe viitor.
Daca esti interesat contacteaza-ma la adresa: giuliadelicii@yahoo.com
Daca esti pe Facebook acolo sunt si eu! Mi-ar face mare placere sa ma adaugi la prieteni. Adresa mea de Facebook este: https://www.facebook.com/giulia.delicii
Eu am sa te urmaresc in continuare! Tine-o tot asa!
Cu stima,
Giulia Teodorescu.
Trebuie sa incerc si eu reteta! :)
RăspundețiȘtergereun desert foarteeeee bun si sanatos, asa ceva mancam cand eram mica, acum mi s-a facut iar pofta, abia astept sa mananc iar si sa imi aduc aminte de copilarie :D
RăspundețiȘtergere